Thursday 20 May 2010

4. Haftada Aborjinlerle ilk temas saglandi!!!

Ilk 3 haftadir blog yazarimiz sevgili esimin anlatimina alistiniz biliyorum fakat bu hafta gorevi ben devraliyorum. Bakalim nasil olacak benim bu ilk yazarlik denemem. Eh bu hafta dedigim gibi ilk aborjin temasi saglaninca dedim hemen bi resim ile sizlerle paylasalim. Aldik elimize bumeranglarimizi Ibis avina ciktik...bu ibis denen kuslar burada bizim guvercinler gibi. Ebati epey buyuk ve insanin bazen uzerine uzerine geliyorlar. Buranin kedi kopegi gibiler. Neyse, dijiridu calan aborjinin hos namelerini dinleyerek Circular Quey de yuruduk.
 Geldigimizden beri ilk kez bu hafta 2 gun ust uste yagmur yagdi ve hava biraz serinledi. Serinledi diyorum ama bu Aussyler yine de cibil cibillar. Evimizin civarina alismakla geciriyoruz bu haftayi diyebilirim. Geldiginizde gezeriz ama evden cikip heryere yurumek pek keyifli oluyor. Son derece duzgun calisan toplu tasima sistemine (otobusler ve tren ile) alistik gibi ve artik elimizde haritamiz olmadan etrafa gidebiliyoruz
 
 Cumartesi gunleri Paddingtonda kurulan acik Pazar cok hosumuza gitti. Ve gezerken bir baktik gokyuzune yazi yazan bir ucak. Farkli bir sistem ile yazilan yazi 10 dakika gokyuzunde asili kaldi. Bizim de agzimiz acik kaldi...Fusun ablamiz her zamanki gibi civari anlatti ve yine lezzetli bir durak ogrenmemize sebep oldu evden paddingtona yurumenin disinda, The Rocks da harika pancakeler yemek icin de yuruyusler yaptik. Yani neyseki araba falan yok ve deli gibi yuruyoruz yoksa onu da tadalim, vaay bu neymis gel alalim, ba ba ba kokuya bak off alsak mi, gibi cumlelerin sonunda goturdugumuz cesitli yiyecekleri mideye indirmekten, butun yaptigimiz diyet zayi olabilirdi. Ama hala formdayiz)))
  
Efendim, sizlere aslinda bu haftanin en onemli haberini vermek de bana dustugu icin ayrica keyifliyim.


O da, sehr-i Sydneye geldigimizden beri ilk ve en ciddi is gorusmesinin sevgili cappuccino canavari Hande tarafindan yapilmasiydi. Tabi bunu da belgeledim onumuzdeki haftalarda umarim guzel haberlerin devami gelecek.
Gezerken degil ama gun icinde CV lerimizi birakma sortileri yaparken hayatimizin en uzun palmiye agaclarini gorduk. bu ulkenin bitkileri de bocukleri gibi iri.

Eh tabi bu hafta gelisimizin 1. Ayini da 19 Mayis bayrami ile beraber kutladik gece fener alayi duzenlenmedi ama biz bu gunu guzel bir Oxford Street Ispanyol restoraninda Tapas, Sangria ve Zeppy ve Selcuk ile beraber kutladik. Zaman cabuk geciyor gercekten. Ilk 1 ay nasil gecti anlamadik. Aksamlari yaptigimiz Skype sohbetleri, ailelerimizi, bahoyu, nilaylomu, ipotu, gundeshi, congayi, betushu, barishi ve erhan-burhan-emel triosunu, hatta dun Cinden Alevi hem group hem konusmak bu haftaki keyifli anlarimizdandi.

Offf bu ish hakikaten zormus. Yapilan cok sey var, dolayisi ile yazilacak da cok sey...en iyisi siz biz iyice yerlestikten sonra plan yapin gelin beraber gezelim. Bu haftalik hepinize benden opucukler, handecik burada ilk kez saclarini boyadigi icin bu aksam TV deki CSI turu 30 diziden birini izlemekle mesgul. Haftaya yeni maceralarla karsinizdayiz...

3 comments:

  1. cok sevindim! umarim yakinda bulursunuz sizi bekleyen muhtesem islerinizi!!!!!! bu arada gurol, karin seni mis gib incecik cikariyordu blogda. sen kizcagizi hamile gibi cikarmisin ha:)

    ReplyDelete
  2. Ay sayenizde blogunuzu okuyup bizde gezmis kadar oluyoruz:) aborjinler sizi yiyecek gibi duruyor:))) Haydi hayirlisi en guzel isi bulursunuz insallah...Size ozledik valla haftasonu skpeda yakalarsam evden kamerali bir goruselim:) opuldunuz...

    ReplyDelete
  3. betul bu adam bana neler yapiyor bak gor de inan vallayiiii :)

    ReplyDelete